Store investeringer i E-sport

Senest er F.C. København i samarbejde med Nordisk Film gået ind i E-sport og har lanceret organisationen North. For iværksættere åbner det samtidig op for flere muligheder, idet at sporten for alvor er blevet mainstream både for investorer og ikke mindst almindelige mennesker.

Et marked i eksplosiv vækst

Der er ingen tvivl om, at e-sport i dag er et af de markeder, der vækster allermest. Sådan vil det formentlig fortsætte i de næste par år.

Pengepræmierne til de forskellige events bliver større og større, der kommer flere investorer fra de største globale virksomheder, og flere e-sportsudøvere får muligheden for at udleve deres drøm om at kunne leve af computerspil.

Newzoos 2016 Global Esports Market Report har til Finans.dk berettet, at omsætningen formentlig vil vokse med en år-til-år vækst på 43 % til mere end 6,6 milliarder i år 2019.

Ydermere er der mulighed for at kapitalisere på mange måder. Udover at du kan opbygge en stor fanbase og sælge merchandise, som vi kender det fra eksempelvis fodbold, vil man også kunne streame træninger og på den måde nå bredere ud og være mere folkelig.

Mange muligheder for iværksættere

Idet at e-sport er en helt ny sport, ligger der dermed også et kæmpe potentiale, og der er mange ting i dag, der stadig ikke er helt veludviklet endnu. Sportsgrenen er stadig umoden, og der vil samtidig være behov for udvikling af nye produkter og services inden for de næste par år i branchen, hvilket giver nye muligheder for iværksætterne i Danmark.

Udviklingspotentialet er enormt, og eksempelvis findes der endnu ikke i Danmark en professionel liga i computerspil, som vi kender det fra fodboldens verden med Superligaen.

Det kunne også være nye services til professionelle hold samt etablering af ligaer og turnering eller udfasningen af juridiske korrekte kontrakter, der kan være potentielle muligheder for iværksættere.