Sådan håndterer du problemer med SKAT

SKAT plejer som regel at have styr på din eller din virksomheds skatteprofil, således at du kun betaler netop den SKAT, som du er forpligtet til. Desværre hænder det, at der opstår fejl eller forkerte afgørelser hos SKAT, hvilket i sidste ende kan gå ud over dig eller din virksomhed.

Heldigvis er der en række ting du kan gøre, for at undgå problemer og uoverensstemmelser med SKAT.

 

Kom problemerne i forkøbet:

Som det gælder i så mange andre af livets forhold, kan det ofte være en idé at komme problemer i forkøbet, så man ikke bliver overrasket på en kedelig måde. I denne sammenhæng skal dette forstås som, at du skal komme SKAT i forkøbet.

Her gælder det om, at sørge for at SKAT har de 100% korrekte informationer om dig og din virksomhed, således at de kan tilpasse ændringerne i systemet månedligt. Hvis du ikke gør dette, kan du risikere en dag at opdage, at SKAT har haft forkerte informationer om dig eller din virksomhed i flere måneder, hvormed det kan blive en større operation at få pengene tilbage.

For at huske dette bør du lave en påmindelse i din kalender i slutningen af hver måned, hvormed du aldrig vil glemme det fremover.

 

Vær forberedt når du tager samtalen med SKAT:

Har du været så uheldig, at du ikke kom problemerne i forkøbet og nu står i en skidt situation? Så bliver du desværre i de fleste tilfælde nødt til at kontakte SKAT selv, for at få styr på et eventuelt problem. Her gælder det om at forberede sig selv på alle SKAT’s spørgsmål, således at du kan besvare alle SKATs eventuelle spørgsmål med argumenter, beviser eller lignende. På denne måde undgår du at havne i situationen, hvor SKAT i telefonen vil bede dig få styr på X, Y og Z, førend at problemet måske kan rettes – og så kan du ende med at have samme skatteforhold i en måned yderligere.

Tricket er i denne sammenhæng, at du i første omgang skal finde så mange oplysninger om den pågældende sag på forhånd. Herefter skal du ”sætte dig på den anden side af bordet” og forestille dig at du selv er SKAT – hvilke spørgsmål kunne du finde på at stille?

På denne måde forbereder du dig på den bedst mulige måde.

 

Få hjælp udefra:

Har du selvstændigt været i kontakt med SKAT og ikke formået at løse den pågældende problemstilling? Så kan det være nødvendigt at kontakte advokater eller eksperter på området for at komme videre.

Når du vælger at klage over skat, er det dog ligeledes vigtigt, at du sætter den eksterne person, som skal hjælpe dig, hundrede procent ind i din situation. Dette skyldes, at vedkommende ellers ikke vil være i stand til at hjælpe dig på den mest hensigtsmæssige måde.

Derudover er det naturligvis også en god idé at forberede dig til samtalen med personen, der skal hjælpe dig. Her bør du forberede dig på stort set samme måde, som du forbereder dig til samtalen med SKAT.

Alle sager med SKAT er selvfølgelig forskellige, og det er derfor ligeledes forskelligt, hvordan du bør tackle den pågældende situation. Det vigtigste er dog, at du sikrer dig, at du har de rigtige kort på hånden, før du går ind i en længerevarende proces, som i sidste ende kan ende med at koste dig penge.