Sådan får du din nye medarbejder til at føle sig velkommen på din arbejdsplads

Det er enormt vigtigt for din virksomhed, at dine ansatte føler sig godt tilpas. Det er altid et stort skridt for en ansat at starte på en ny arbejdsplads, og denne vil altid være både spændt og nervøs på sin første arbejdsdag.

Det er jo vigtigt at falde godt til, og hvis du gerne vil have dygtige og dedikerede medarbejdere, så er det vigtigt, at du får dem til at føle sig godt tilpas og velkommen på arbejdspladsen allerede fra deres første dag.

Husk velkomstgaven

Det er rigtig god praksis at sørge for, at den nye medarbejder får en lille gave på sin første dag, så han føler sig velkommen og værdsat. Det er en stor ting at starte på et nyt job, og derfor vil en velkomstgave varme og give et godt førstehåndsindtryk.

En rigtig god gave, du kan give til din nye medarbejder, er for eksempel en stor buket blomster – lige meget om den nye medarbejder er en mand eller en kvinde. Blomster pynter altid i hjemmet hos den ansatte.

Du kan også give den ansatte noget, der kan spises. En god pakke chokolade, et par flasker vin eller noget dyrt og lækkert lakrids kan være en rigtig god gave – så er du også sikker på, at det bliver brugt og nydt!

Gør pladsen klar 

Sørg også for at have en god og anvendelig plads klar til din ansatte. Det er en god idé at købe et hæve-sænkebord til din nye medarbejder, så personen selv kan indstille sin arbejdsplads og altid være i en arbejdsstilling, der er behagelig.

Slut også af med at give medarbejderen en meget udførlig rundvisning på arbejdspladsen og beskrivelse af det arbejde, medarbejderen skal lave, så personen aldrig er i tvivl om noget. Læg naturligvis også op til, at medarbejderen altid kan komme og spørge dig, hvis han eller hun er i tvivl om noget.

Så er du sikker på at give den bedste start til din nye medarbejder.