Sådan får din virksomhed en kapitalindsprøjtning

Stort set alle virksomheder ender i en situation, hvor de har brug for kapital udefra. Det kan være, at I har fået en kæmpe ordre, som I skal bruge penge til at fuldføre. Her vil vi give nogle råd til, hvordan I kan få kapital bl.a. ved hjælp af en Business Angel investering.

Lån penge i banken

Det er generelt ikke særlig dyrt at låne penge i banken, men det store problem er at få lov at låne penge af en bank. Det skyldes, at banker ikke ønsker at tage den store risiko, når det kommer til deres penge.

Ofte vil det være sådan, at du skal have nogle aktiver, som banken kan få andel i, eller du skal kunne vise en realistisk plan for, hvordan pengene kommer ind igen.

Men selvom du kan vise en realistisk plan for, hvornår banken kan regne med at få pengene, kan det stadigvæk være svært at optage et lån. Det er grunden til, at du ofte hører mange iværksættere hade banker, fordi de føler, at de står i vejen for deres succes.

Det er især bankers manglende modvilje til at låne iværksættere penge, der gør, at både venture kapital og Business Angel investeringer er steget de sidste par år.

Find en Business Angel

Den her form for investering er blevet yderst populær de seneste par år, da mange tænker på Business Angel investorer som nogen, som gerne vil investere i din drøm. Det er en holdning, som især giver sig udtryk ved det amerikanske program Shark Tank og det danske program Løvens Hule.

Men selvfølgelig køber de sig ikke ind i alle drømme. Du skal stadigvæk have en seriøs plan for, hvordan du vil erobre markedet og komme ud over stepperne. For en Business Angel investor vil tjene penge, men de ønsker ikke at bruge deres egen arbejdstid på at gøre dig til en succes.

Det fungerer typisk på den måde, at en investor køber en andel i din virksomhed. Du kan finde mere information om Business Angel investering ved at klikke her.

Venture kapital

Til sidst har vi en lignende form for investering, hvor nogen køber en andel i din virksomhed. Den adskiller sig ved, at venture kapital er en virksomhed, som køber sig ind i virksomheder, fordi de regner med, at de kan tjene en masse penge på det på sigt.

De er knap så risikovillige som Business Angel investorer, og du skal helt sikkert kunne vise nogle gode nøgletal, hvis det skal være realistisk for dig. Med en Business Angel investor vil du i teorien godt kunne sælge en god idé, da de godt kan finde på at investere i dig, hvis de tror på din virksomhed og dig.