Nemmere at blive iværksætter end nogensinde før

Kombinationen af to ting gør, at det i Danmark er nemmere at blive iværksætter uden at risikere hus og hjem, end det nogensinde har været før.

De fleste danskere har på et tidspunkt i deres liv lyst til at blive iværksættere. Men som DR1-serien ”Sådan har det altid været” i 2014 satte fokus på, er der mange undskyldninger for ikke at reagere på lysten.

Det er farligt, man kan ikke lave det samtidigt med ens job, det kan gå galt og hvad vil vennerne ikke tænke, når man siger ens job op for at forfølge idéen om et liv som selvstændig?

Men takket være 2 ting er det i dag nemt at blive iværksætter – også uden at risikere hytten.

Iværksætterselskaber

Den første ting handler om, at regeringen pr. 1 januar 2014 gjorde det muligt for danskerne at stifte et iværksætterselskab til deres virksomhed.

Et iværksætterselskab er et ”amputeret anpartsselskab”. Det giver begrænset hæftelse, mulighed for at lave en holdingkonstruktion og en række andre fordele – og så koster det blot en enkelt krone i indskud. Dét er smart.

Før skulle man lægge 80.000 kroner for at stifte et anpartsselskab eller stifte en enkeltmandsvirksomhed. Og det sidste var lig med personlig hæftelse i alt, man lavede. Farligt og utiltrækkende.

Internettet

Dernæst har internettet gjort det muligt at stifte virksomheder som nemt som ingenting.

At stifte en webshop i dag er fx blot et par klik på en knap. Læser man iværksætteren Jesper Hvejsels historie om, hvordan gadgetshoppen Made4men.dk kom op at køre, krævede det for blot 5-6 år siden en del flere ressourcer, end tilfældet er i dag.

Når det bliver nemmere at stifte et selskab, vil flere også gøre det. Og når det bliver nemmere at lave en webshop, får vi også flere webshops i Danmark.

To gode ting for det danske samfund. Danske iværksættere skaber de private virksomheder, vi som samfund skal leve af i fremtiden – uden disse iværksættere, ingen virksomheder til at holde den danske stat kørende i fremtiden.

Lavere selskabsskat lige om hjørnet

et dokument underskrives

Og det bliver endda bedre lige om hjørnet.

Regeringen har valgt at sænke selskabsskatten for danske selskaber, således at vi fra om kort tid skal betale 22 % i selskabsskat i stedet for de nuværende 25 %. Det sker for at øge incitamentet til at danske virksomheder skal holde deres penge her i landet frem for at føre dem ud til skattely – noget, der trods forsøg for at forhindre samme fra staten, stadig er en relativt simpel affære for en person med de rette forbindelser som vist i DR1’s dokumentarserie ”I Skattely”.

Leave a comment