Langsomt lovgrundlag skaber plads til driftige forretningsmænd

I Danmark er vi blevet overrasket af en vis opfindelse, vi endnu ikke har haft mulighed for at regulere ved lov – og det betyder, at det ikke har været ulovligt at gå i gang med at sælge denne vare til danskerne. 

Og nu står vi i en spændende situation, fordi at mere end 200.000 danskere har købt varen og vi først nu skal til at lovregulere varen.

Der er naturligvis tale om de populære e-cigaretter, der har fået rekordstor udbredelse på ingen tid. På blot et par år har mere end 200.000 danskere valgt at investere nogle hundrede kroner i en elektrisk cigaret og den dertilhørende e-væske og e-juice i håbet om nemmere at stoppe med at ryge.

en bunke cigaretskodderSkal vi lukke butikkerne?

Nu kommer spørgsmålene så: De butikker, der i Danmark allerede er startet, skal de blot lukke, hvis politikerne ikke siger god for e-cigaretterne?

Og hvad med alle de 200.000 danskere, der har købt cigaretterne – har de gjort noget strafbart, eller kan de komme til at gøre det, hvis de fortsætter med at bruge deres indkøbte cigaretter?

Og bør vi overhovedet regulere på e-cigaretter, når lande som Sverige og England, vi normalt sammenligner os meget med, har valgt at ”give los” og lade indbyggerne ryge, hvad der passer dem, så længe, det ikke skader andre.

Modige iværksættere

Lige meget hvilken løsning man er til, må man applaudere de danske iværksættere, der har valgt at give sig i kast med e-cigaretterne.

De kan meget vel stå til at tabe deres forretning her og nu med ét slag: Og det er ærgerligt, har man brugt år på at opbygge samme forretning.

Vi vil følge sagen og status for de populære e-cigaretter her på siden.

Leave a comment