Kursusvirksomheder sadler om efter love ændres

I løbet af de seneste par år har en mindre skare af virksomheder lavet en god forretning på lediges ret til at tage på et 6 ugers selvvalgt uddannelse. 

Men politikerne har nu ændret loven fordi, de ikke mente de fik et tilpas godt afkast af de mange penge, der hvert år blev brugt på de mange kurser til ledige. Det betyder, at danske ledige ikke længere har ret til at vælge en 6 ugers uddannelse – men de kan, hvis deres jobcenter synes, det er en god idé få mulighed for at deltage i et af slagsen.

Med andre ord vil væsentligt færre ledige i fremtiden kunne deltage i et 6 ugers kursus.

Adskillige danske virksomheder er derfor nødt til enten at lukke ned eller sadle om i ganske væsentlig grad for fortsat at have en forretning.

Det gælder fx Bigum & Co, der har valgt at blive og kæmpe og nu i højere grad satser bl.a. på deres uddannelse i online markedsføring henvendt det danske erhvervsliv med en brugerbetaling af de større.

Målgruppen er nu en anden – men erfaringerne med at drive en kursusvirksomhed tager Bigum & Co med til stor glæde for de danske medarbejdere i erhvervslivet, der vil få øget deres kompetencer inden for online markedsføring med kurset.

undervisning

Alle æg i en kurv

Hvad eksemplet her med 6 ugers selvvalgt uddannelse viser er, at det er farligt at have alle ens æg i en kur.

Det gælder, hvis man har bygget ens forretning på et tilskud fra det offentlige – og det gælder, hvis man får alle ens besøgende fra Googles organiske søgeresultater, der også kan forsvinde fra den ene dag til den anden.

Bigum & Co er nu lykkes med at sprede deres aktiviteter over i adskillige forskellige kurser og derved også deres risiko i den daglige forretning.

Leave a comment