Interne og eksterne servere til virksomheder

Hvis du som virksomhedsejer står og overvejer, om du skal have en hjemmeside, så når du nok ikke at tænke ret længe over det, før du kommer frem til, at det selvfølgelig er en nødvendighed. Spørgsmålet er nærmere, hvilken type hosting du skal kigge efter. Der findes flere forskellige løsninger, som vi kigger nærmere på her.

Den digitale udvikling stiller konstant højere og højere krav til virksomhederne. Først og fremmest skal de have en klar strategi på de digitale platforme, de skal være fremme i skoene på de sociale medier, og så skal de have en generel forståelse for, hvordan udviklingen er på disse moderne platforme, som overtager mere og mere.

I en virksomhed skal man selvfølgelig også have en hjemmeside, og det kræver, at man har styr på den helt rigtige udbyder. Der findes flere måder at gøre det på, for man kan både vælge at have en intern og en ekstern løsning til sin hjemmeside. Forskellene på de to løsninger er faktisk ret markante, og valget afhænger selvfølgelig af, hvilken type virksomhed man har. Det er ikke til at sige, hvornår man skal vælge det ene og det andet, men en tommelfingerregel vil være, at helt små virksomheder bruger den eksterne model, mens nogle af de store spillere på markedet måske vælger at have en intern server. Her vil vi kigge lidt nærmere på, hvad de to modeller indebærer.

Interne servere

Interne servere betyder, at virksomheden fuldstændig selv står for styringen og vedligeholdelsen. Man køber en samlet løsning til at starte med, og herefter er det udelukkende internt, at eventuel udvikling sker, eller mangler klares. Det er selvfølgelig muligt at tilkalde forstærkning i særlige tilfælde, men udgangspunktet er, at der er IT-ansatte i virksomheden, som tager sig af styringen.

Det er en løsning, som selvfølgelig kræver lidt mere at virksomheden, fordi man er nødt til at have folk ansat til at tage vare på det. Fordelene er, at man ikke skal vente på en eventuel udbyder, som først lige skal kigge på problemerne – man har selv kompetencerne til det. Det er også en fordel, at der altid vil være fuld kontrol på serverne.

Ulempen er, at det koster en del at købe denne løsning i starten, og det er generelt dyrere, fordi man skal have folk ansat med dette fokus. Derudover er det en ulempe, at det kræver mere opmærksomhed end ved en ekstern løsning.

Eksterne servere

Hvis man vælger den eksterne model, vil man finde en udbyder, som kan dække de behov, man har i virksomheden. Det kan både være ift. hastigheder, udseende eller andre ting i forbindelse med hjemmesiden. Her betaler man et månedligt beløb for styringen af siden, og der vil altid være mulighed for dialog og support fra den eksterne udbyder. Se mere om eksterne servere her.

Fordelen er, at det er en billig løsning, og den passer derfor godt til dem, som ikke har råd til at have IT-folk ansat. Det er også en nem løsning, fordi man overlader driften til udbyderen. Ulempen er, at det kan være lidt sværere at holde øje med og udøve kontrol over serveren, end hvis man selv sidder med den internt.