Her er det bedst at være ”digital nomade”

For ejeren af denne side har det altid været lidt af en drøm at være ”digital nomade”. Du kender sikkert det almindelige nomadebegreb; en person, der rejser rundt uden rod og oplever verden.

En digital nomade arbejder bedst med sin bærbare computer, og skal sådan set bare være i besiddelse af en internetforbindelse. Så er det lige meget hvor i verden personen er, for det hele kan lade sig gøre med computeren og internettet.

Du kan være digital nomade i Danmark, men vejret er ikke særligt godt, Himmelbjerget blandt vores bedste natur og så er her meget, meget dyrt. Derfor rejser vi i højere grad væk fra Danmark end hertil. Danmark er sikkert og trygt, men ikke stedet at være digital nomade.

Det er i stedet Thailand, Cambodja, Brasilien, Sydafrika og mange andre lande.

På siden Nomadlist.io kan du se en sammenligning over hvor i verden, det er bedst at være digital nomade.

Det afgøres ud fra følgende begreber:

  • Hvor hurtigt er internettet?
  • Hvad er temperaturen?
  • Hvor langt væk med fly er det fra dig?
  • Og hvad er leveomkostningerne?

Leveomkostningerne er defineret ved et hotel / hostel / almindelig lejlighed og 3 måltider om dagen.

Listen bliver vundet suverænt af thailandske Chiang Mai.

Chiang Mai i Thailand - Det store bjerg og en mindre landsby på bjerget

Chiang Mai i Thailand – Det store bjerg og en mindre landsby på bjerget

Det ligger 12 timer væk, hvilket er langt. Men til gengæld er leveomkostningerne enormt små i form af blot knap 700 amerikanske dollars om måneden. Internettet er OK med cirka 20 mbps, og temperaturen er i den høje ende med hele tredive grader.

Undertegnede besøgte Chiang Mai i august 2014 og kan kun nikke genkendende til placeringen på listen. Chiang Mai er fantastisk.

Internettet især er vigtigt. I Danmark koster 90 mbps kun 200 kroner om måneden (kilde), mens en mulighed som Ubud i Bali bliver trukket enormt meget ned på listen over kun at have 5 mbps tilgængelig på listen. Og en flytid på 18 timer gør det heller ikke meget bedre, hvis det endeligt skulle være.

Leave a comment