Én virksomhed er sjældent nok

Har man først en gang stablet en succesfuld virksomhed op stopper man næppe her.

Dette gælder både for de store og succesfulde forretningsmennesker, men også for den lille iværksætter, der ikke kan lade være med at jagte idéen om en virksomhed og det sus det giver at skabe omsætning.

Det viser Facebook-gruppen UngIværk, hvori det er muligt at følge unge iværksætteres daglige gøren og laden. Her ses det ofte, hvordan især det at skabe nye projekter er underholdende – men det kan være svært at holde fokus oppe måned efter måned.

At starte en ny virksomhed er sjovt. Det kan alle skrive under på. Man er fyldt med forhåbninger om hvad de kommende måneder skal bestå af, og der er intet, der endnu går imod en. Men som man kommer længere og længere med ens virksomhed bliver det også sværere at ”holde dampen oppe”, når man først begynder at blive ramt af udfordringer.

Det er ikke så sjovt at drifte en virksomhed – men det er samtidigt i driften at de reelle fremskridt ligger, og det er derfor en drift, man som virksomhedsejer ikke slipper for.

Emil Eriksen og Rasmus Holdt startede webshoppen Elekcig.dk, men de omsatte ikke for millioner i e-cigaretter og e-væske i løbet af de første dage – det skete først efter længere tid. Og i dag har de startet flere andre forretninger herunder rejseportalen Sunfy, der ligger så langt væk fra elektriske cigaretter som noget kan komme.

Men fordi at Emil og Rasmus en gang har formået at starte noget op, er det meget nemmere at komme i gang en gang til og lave en forretning ud af dette.

Men giver man op?

Det store spørgsmål en iværksætter sidder med er, om den virksomhed man har gang i nu også er den rigtige. Eller om tiden måske var bedre brugt på at lave et andet projekt.

Dette spørgsmå kan vi ikke hjælpe dig med at løse på BEC-Business.

I stedet for vil vi anbefale at læse bogen ”The Dip” af Seth Godin der handler om netop hvorvidt man skal blive ved eller give op på ens projekt. Se også denne TED-video nedeunder lidt om det samme emne:

Leave a comment