Apples iPhone-salg i tilbagegang

Næsten hver anden man ser på gaden, er i besiddelse af en iPhone. Det giver en naturlig opfattelse af, at iPhone er en af de mest populære telefoner, og stiger i popularitet.

Dog forholder det sig ikke sådan. Selvom man lige umiddelbart skulle tro det, sælger iPhones færre og færre iPhones. Eksempelvis, var virksomhedens iPhone salg faldet medhele 430.000 iPhones i det første kvartal af 2017.

Dette fald har været gradvist, og skyldes flere forskellige faktorer.

For få ændringer

Apple lancerer ofte nye iPhones, og dette har vist sig populært i de tidligere år. Dog er det i mindre grad interessant for forbrugere at købe den nye iPhone, idet den ofte ikke er meget anderledes fra den forrige.

Det er nemlig sådan, at selvom Apple lancerer nye iPhones, er der ofte foretaget minimale ændringer, hvilket ikke overbeviser forbrugerne nok til at købe den nye telefon.

De nye lanceringer appellerer nemlig ikke til et udækket behov hos potentielle kunder, og dette er en af de vigtigste faktorer ved et salg. Er forbrugeren ikke overbevist, er der heller ikke en stor sandsynlighed for et køb.

For hyppige lanceringer

Som nævnt ovenfor, lancerer Apple ofte nye telefoner. Udover at foretage få modifikationer, er det faktum, at der så ofte lanceres nye telefoner.

En iPhone er, som bekendt, ikke en billig telefon, og hvis man skal skifte telefonen ud hvert år eller hvert andet år, kan det hurtigt blive dyrt.

I kombination med de få ændringer ved de nye lanceringer og de høje udgifter ved køb af iPhonen, vælger mange forbrugere derfor nu at beholde deres iPhone i flere år før de skifter den ud.

Dette er et nyt mønster som er i modstrid med det tidligere mønster ved iPhone lanceringer, og bidrager altså til potentielle kunders manglende motivation til at skifte deres iPhone ud hyppigt.

Dyr at vedligeholde

I forlængelse af den store udgift, som er relateret til køb af en iPhone, er en iPhone også dyr at vedligeholde.

De fleste iPhones er nemlig skrøbelige, og især skærmen går hurtigt i stykker. De fleste bruger deres smartphone hyppigt, og når man er på farten, kan det ofte hænde at man taber sin iPhone.

Idet det er så dyrt at vedligeholde og reparere sin iPhone, er der en del forbrugere, der skifter til en anden telefon, hvilket også bidrager til det faldende salg.

Dog er der flere og flere virksomheder, der gennem den seneste tid, udbyder overskuelige priser. Eksempelvis tilbyder irep.dk iPhone reparation på Østerbro til rimelige priser, og overtager også både garanti og reklamationsret, så man stadig er dækket ind.

Dette kan potentielt set gøre det mere appellerende for potentielle at købe en iPhone, og det kan være, at det dermed bliver muligt for Apple igen at forøge salget af deres iPhones.