Alle iværksættere og markedsføringseksperter skal lære at kode

Der har igennem de seneste år været et stort fokus på, at alle bør lære at kode eller i hvert fald kunne forstå det. Det er især vigtigt, hvis du er iværksætter, eller du arbejder med markedsføring. Årsagen til at det er så vigtigt er, at du ikke kan udføre dit arbejde effektivt, hvis ikke du forstår opbygningen af hjemmeside og grundbegreberne i at kode.

De fleste starter ikke med at lære at kode, fordi de ikke ved, hvor de skal starte, eller fordi de tænker, det er for svært.

I denne artikel vil du lære, hvordan du kommer i gang med at lære at kode, og hvad der er vigtigt at lære.

Hvorfor er det vigtigt at lære?

Kender du en økonom som ikke forstår matematik? Forhåbentlig er svaret nej. Omvendt lever vi i en verden, hvor der er mange, som arbejder med at drive webshops, lave marketing eller med en anden tilknytning til nettet, som ikke forstår, hvordan hjemmesider og nettet virker.

Den manglende forståelse for de grundlæggende elementer bag ved deres arbejde gør, at de ikke kan opnå ligeså gode resultater som en, der ved, hvorfor han gør, hvad han gør.

 

Start med at forstå HTML og CSS

Hvis du er iværksætter eller arbejder med markedsføring, er det bedste sted at starte med sprogene HTML og CSS.

Hvis ikke du ved, hvad HTML og CSS er, kan det meget kort beskrives som:

  • HTML: Er det sprog, alle hjemmesider er bygget op af.
  • CSS. Er et designsprog, der får hjemmesiderne til at se flotte ud.

Årsagen til at disse to sprog er meget anvendelige for iværksættere og markedsføringsfolk er, at de giver dig mulighed for at sætte landingssider op, bygge hjemmesider og kommunikere bedre med dine webudvikler.

I dag er en stor del af markedsføring online, hvor du skal kunne analysere data, lave A/B test af hjemmesider og optimere dem. Du har derfor ikke tid til at skulle vente på, at en webudvikler kan hjælpe dig hele tiden.

Den bedste måde at lære HTML og CSS er ved at tage et kursus på codeacademy.com, hvor du kan lære de grundlæggende ting. For at træne det yderligere kan du finde et billigt webhotel her, hvor du kan registrere en hjemmeside og øve dig yderligere på de ting, som du lære i kurset.

Lær de fundamentale begreber af kodning med Javascript

Selvom du ikke har planer om at blive programmør, er det stadig en god ide at kunne forstå de grundlæggende ting. Det hjælper dig til at forstå logikken bag programmer, hvilket giver dig bedre muligheder for at kunne identificere og løse problemer med programmet.

Det vigtigste sprog at lærer er JavaScript, da det er, det mest brugte kodesprog. Hjemmesiden Codeschool.com har et af de bedste kurser til begyndere, som gør det simpelt at lære JavaScript.